Nieuwsbrief
11-07-2018
Online lezen
Inhoud
Nieuwe functie: kopieër referenties
Zomervakantie
Vacature Validatie Medewerker
Taxatie doorzetten
Acceptatie Obvion
Klachten of complimenten
Beste relatie,
Taxateurs Unie tracht u met deze nieuwsbrief zo goed mogelijk te informeren. Uiteraard kunt u daarvoor ook onze website bekijken of u aanmelden bij de Taxateurs Unie LinkedIn Group waar u tussentijds extra geïnformeerd wordt. Volg ons daarnaast ook op Twitter. 
> Taxateurs Unie LinkedIn Group
> Taxateurs Unie Twitter 
Nieuwe functie: "kopieër referenties"

De afgelopen periode hebben we tal van suggesties ontvangen van taxateurs om onze applicatie te verbeteren. Het merendeel van de ontvangen suggesties en de eigen gewenste verbeteringen zijn inmiddels doorgevoerd. Eén er van is de functie om referenties te kopiëren.

Soms heb je nagenoeg identieke referenties, bijvoorbeeld omdat bij repeterende bouw, huisnummer 3 en 5 verkocht zijn. In dat geval biedt de de button: "Maak kopie" uitkomst. Deze functie maakt een identieke kopie van de reeds ingevoerde referentie, waardoor het slechts een kwestie is van het aanpassen van de onderdelen waarop de referentie verschilt.  

Deze functie is een toevoeging op de 'reguliere kopie functie' waarmee je (delen van) eerder uitgebrachte taxatierapporten kunt kopiëren naar het taxatierapport dat je aan het uitwerken bent. 

Zomervakantie

De schoolvakanties staan voor de deur en zijn zelfs, in sommige delen van het land, al begonnen. Wellicht ga je genieten van een welverdiende vakantie of misschien werk je lekker door. Het team van Taxateurs Unie wenst je, hoe dan ook, een hele fijne zomerperiode toe!

Ook in de aankomende periode doen wij onze uiterste best om ons service level op peil te houden. Zowel de Taxateurs Unie applicatie als de validatie doorlooptijden zijn stabiel. In de zomerperiode blijven wij je graag van dienst. Medewerkers bij Taxateurs Unie gaan gespreid op vakantie om zo een negatief effect op het service level te voorkomen.


Validatie medewerker m/v voor 16 - 40 uur
Ter versterking van haar team is Taxateurs Unie, op korte termijn, op zoek naar een Validatie Medewerker.

De functie:

  • Je behandelt, conform procedures, de validatie van taxatierapporten
  • Je verzorgt de telefonische communicatie met onze stakeholders
  • Je hebt de ambitie om door te groeien (optioneel)


Ben je of ken je een geschikte kandidaat, laat het ons weten. Meer info, check de volledige vacature
Tip voor de vakantieperiode: taxatie "doorzetten"

Wanneer je een taxatieopdracht ontvangt van bijv. een consument of intermediair en je hebt geen gelegenheid de taxatie uit te voeren. Dan kun je jouw relatie toch van dienst zijn via je Taxateurs Unie account. 

Waar je normaal een taxatie na aanmelding accepteert, kun je ook kiezen voor de optie "Ander kantoor".


Een lijst met kantoren welke één of meer taxateurs hebben welke gerechtigd zijn de taxatie uit te voeren verschijnt nu. Aan jou de keuze om de taxatie uit te zetten. 

Deze functie is een ware uitkomst wanneer je kort na ontvangst van de taxatieopdracht op vakantie gaat.

Remninder: Acceptatie Obvion een feit

Op 19 januari 2010 introduceerde wij onszelf bij de toenmalige directie van Obvion. Ons doel: zorgen dat door Taxateurs Unie gevalideerde taxatierapporten werden geaccepteerd door Obvion. Dit was overigens kort nadat wij erkend werden als ‘preferred’ validatie-instituut door de ABN AMRO Hypotheken Groep, Friesland Bank en NHG. Onze introductie leidde helaas niet tot een aanpassing van het stringente acceptatiebeleid, op het gebied van taxatierapporten, bij Obvion.

Vanaf dat moment hebben we ons blijvend ingespannen om acceptatie voor alle geaccrediteerde validatie-instituten te verkrijgen. Dit door het inwinnen van advies, het schrijven van tientallen brieven en het voeren van een veelheid aan gesprekken met een diversiteit aan (markt)partijen.

Nu bijna 8½ jaar later hebben wij het goede nieuws ontvangen dat Obvion door Taxateurs Unie gevalideerde taxatierapporten accepteert. Wij zijn erg blij met dit nieuws en danken Obvion voor het vertrouwen. Wij zijn daarnaast overtuigd dat dit een belangrijke volgende stap is naar het ontstaan van een ‘level playing field’ binnen de taxatie- / validatiemarkt.

Met name richting al onze trouwe relaties, die met regelmaat problemen ondervonden wanneer een taxatie ten behoeve van een nader te bepalen financiële instelling voor Obvion bleek te zijn, willen wij onze dank uitspreken. Jullie aanhoudend vertrouwen en gelijkluidend streven naar een open, eerlijke en onafhankelijke taxatie- en validatiemarkt heeft ons ongelooflijk gesterkt!

Geef feedback!
Onze organisatie besteedt veel aandacht aan de permanente verbetering van onze bedrijfsvoering. De mening van onze relaties is daarbij van groot belang. Je reactie in de categorie: klachten, complimenten, incidenten, suggesties of overige feedback stellen wij dan ook zeer op prijs en nemen wij zeer serieus.
> Meld je feedback via ons Feedbackformulier